Helgad Födelsevärnare, 2022 

 

DENNA UTBILDNING ÄR NU FULLBOKAD. 

Helgad: ceremoniell, rituell, invigd, initierad
Helig: från fornsvenskan, helagher, heligher, hälig, med betydelsen 'okränkbar', 'fridlyst, 'som ej får skadas', i modern betydelse 'som anses stå i nära förbindelse med det gudomliga.
Födsel: av nytt liv och nya identiteter
Värnare: hjälpare, någon som bistår och bryr sig om, vårdare, försvarare, beskyddare

 

Vi kallar dig som vill kliva in i rollen som värnare av det heliga födandet och som inser att födandet är en initierings- och övergångsrit. Vi bjuder in dig som vill bistå och guida kvinnor tillbaka till deras inneboende, men ofta bortglömda, eller nedtryckta visdom och intuition. Vi välkomnar dig som vill hedra och lyfta moderns heliga skapelsekraft; den gudomliga urkraften som tar sig uttryck genom kvinnan och den omvälvande process som leder fram till nytt liv.
 

Vi kommer lyfta betydelsen av ceremoni och ritualer förr och idag, hur de kan användas, utformas och anpassas. Du kommer samla på dig resurser och material, idéer och inspiration som du kan använda och utveckla på det sätt som passar just dig och ditt nuvarande/framtida arbete. Efter årets slut kommer du ha skapat din egen personliga relation till de olika ämnena och du kommer ha förmågan att skapa och föda fram dina egna ceremonier och ritualer för enskilda individer och grupper. Det kommer också att vara fokus på din egna personliga själv-utveckling/kännedom/läkning.

Upplägget är praktiskt och inkluderande och passar både dig som känner dig kallad men ny i dessa sammanhang, liksom dig som är erfaren men vill utveckla och fördjupa och vara del av en grupp som stödjer och lär av varandra. Utbildningen riktar i första hand till dig som arbetar med gravida eller födande (såsom doulor och barnmorskor), men är även öppen för dig som har mycket god kunskap om födande och som känner en stark dragning till detta.

Exempel på ämnen som vi kommer beröra är:
Fertilitet, befruktning, bäckenet och de kvinnliga könsorganen, naturens element, rytmer och cyklicitet och hur det återspeglas inom oss, förmödrars inflytande, tröskeln mellan liv och död och gränslandet däremellan, arketyper och gudinnor, myter, magi, initiering i moderskapet och bebisens perspektiv.

Utbildningen hålls inomhus och utomhus i Stockholmstrakten under 8 helger i nära anslutning till årshjulets högtider och de energier och den symbolik som förknippas med dem. Du kommer lära dig hur du kan arbeta med dessa när som helst under året (beroende på individuella behov och var en kvinna befinner sig) för att stödja olika processer kopplade till graviditet och födande. 

Varje helg kommer att innehålla återkommande inslag, tex: föreläsning, meditation, inkallning, sång/trumma, naturelement, rörelse- och kroppsövningar och kreativt handarbete.
Uppgifter, reflektioner etc. att utföra efter och inför helgerna tillkommer (dessa är frivilliga, men bidrar till att du får ut mer av utbildningen). 

 

Upplägg (förändringar kan ske):

5-6 februari, Imbolc
Tema: Introduktion till ceremoni och ritual och de olika “verktyg” som vi kommer använda oss av (varför?, hur? osv.)

19-20 mars, Vårdagjämning
Tema: Fertilitet
Element: Jord

30 april-1 maj, Beltane Valborg
Tema: Systemfel/strukturella utmaningar, rädslor och helig vrede
Element: Eld

18-19 juni, Sommarsolstånd (Midsommar)
Tema: Graviditeten (transformation) och Bebisens perspektiv
Element: Vatten

30-31 juli, Skördefest
Tema: Födseln (initiering)

17-18 sept, Höstdagjämning
Tema: Postpartum (integrering)

29-30 oktober, Allhelgona, Samhain
Tema: Döden

17-18 december, Vintersolstånd (Midvinter)
Tema: Förmödrar
Element: Luft

Förutom de unika kunskaper och ceremoniella verktyg Susannah och Kristina kommer att presentera, får du en egen trumma och Braido Organics Birthworker kit! 

Vid utbildningens slut kommer du:
- Ha skapat ditt eget Helgad Födelsevärnarekit: en väska med kraftföremål som du skapat under året, sånger, texter och annat som du kan använda i ceremoni och/eller under födslar etc.
- Kunna skapa och hålla: Fertilitetsceremoni (fokus på konception), Modersvälsignelse/Mother Blessing) (fokus på födseln), Postpartumceremoni (fokus på integrering och läkning), Välkomst-/Namngivningsceremoni (fokus på barnet och föräldraskapet). Du kommer även kunna skapa enklare ritualer för att arbeta med sorg, rädslor etc.
- Kunna använda det du lärt dig i födelseföreberedande kurser, cirklar och workshops, eller integrera det i ditt nuvarande arbete tex i en profylaxkurs, gravidyogaklass, doulasamtal osv.
- Få ett diplom och kunna kalla dig Helgad Födslsevärnare (Sacred Birth Keeper). 

 

 

Detta är en unik utbildning som bara kommer erbjudas 2022. Anmäl dig före 30 september, efter det stänger vi för deltagande.

 

Investering: 28 000 kr (ink. 25% moms), inkluderar fika, materialkostnader, trumma och Braido Organics Birthworker Kit!
Bokningsavgift: 3 000 kr (ej återbetalningsbar)

I mån av plats kommer det vara möjligt att boka individuella helger (inget diplom ges).
Enskilda helger kan endast bokas efter 30 september (om det finns plats kvar), då bokning av hela kursen stängts.
Helg 1 är obligatorisk för alla. Investering: 4 500 per helg (ink 25% moms)

Boka genom att skicka ett meddelande till email.livmoder@gmail.com
(berätta gärna lite om dig själv). 


 

Vi som har den stora äran att tillsammans leda och guida er under året är Kristina Turner och Susannah Rickman.

 

Kristina Turner är författare och födelseaktivist och står bakom flera initiativ som värnar det friska födandet, bland annat Föda lugnt, Own Your Birth och Braïdo Organics. Hon är utbildad Sacred Birthkeeper vid Glastonbury gudinnetempel och certifierad Röda Tältet-cirkelledare.

www.urbangoddess.se

www.ownyourbirth.se

www.braidoorganics.se

 

Susannah Rickman är doula och osteopat med fokus på kvinnohälsa och graviditet/postpartum. Susannah utbildar doulor och håller regelbundet ceremonier och cirklar för kvinnor, gravida och nyblivna mammor.

www.liv-moder.com

www.blidoula.nu